Aanmeldperiode voor groep 8 begonnen

Sabine Udonieuws

De aanmeldperiode voor groep 8-leerlingen is maandag 8 maart van start gegaan. Ben je op zoek naar een goede mavo/havo-school: meld je dan aan bij de Bredero Mavo/Havo!
Aanmelden dit jaar gaat anders dan voorheen, je meldt je online aan zoals door de basisschool is uitgelegd. Ben je een buitenleerling of weet je even niet meer hoe dit gaat. De informatie is te vinden via de website Schoolkeuze VO van de gemeente Amsterdam. Hier is de link: Schoolkeuze VO Amsterdam of neem contact op met ons via 020-579 72 30 of e-mail naar de teamleider van het eerste leerjaar de heer Schroder via p.schroder@brederomavo.vova.nl.

Waarom past onze school goed bij jou?

Leerlingen krijgen bij ons twee jaar de kans om te laten zien of zij een mavo- of havo-leerling zijn. Deze klassen zijn gemengd. Na klas 2 wordt de keuze gemaakt om in te stromen in mavo-3 of havo-3. Uiteraard doen wij dit in overleg met de leerling, ouders en het docententeam. Lukt het niet direct om naar het havo te gaan? Geen zorgen; na mavo-4 kun je dan alsnog in havo-4 instromen. Je blijft dan gewoon bij ons op school.

Dubbeladvies

Bij veel leerlingen is het nog niet duidelijk wat het advies is vanuit de basisschool, juist daarom ben je bij ons op de goede plek. We bieden namelijk zowel de echte mavo-leerling als de leerling met het advies mavo/havo de optimale kans om het beste uit zichzelf te halen. Wat ook leuk is: je kunt kiezen voor TTO (tweetalig onderwijs) en de sportklas in de onderbouw. Wat dit precies inhoudt, kun je zien in de onderstaande filmpjes.

Bredero Mavo Promo

Een rondleiding door de school door onze leerling Younes