Welkom groep 8'ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze en de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school, vind je hieronder belangrijke informatie en verhalen van onze leerlingen.

open dagen 2022
  • Online open dag: vrijdag 21 januari 2022; 16.00 - 17.00uur | 17:30-18:30uur | 19.00 - 20.00uur
  • Lesjesmiddag: woensdag 26 januari 2022, 14.30 - 16.00 uur
  • Open dag: zaterdag 12 februari 2022, 10.00 - 13.00 uur
  • Lesjesmiddag: woensdag 2 maart 2022, 14.30-16.00 uur

LET OP: Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen is 21 januari een online open dag. De lesjesmiddagen en de open dag van 12 februari hopen we op school te kunnen laten plaatsvinden.  Aanmelden is noodzakelijk. We werken met tijdvensters. Als de open dagen door kunnen gaan, vragen we alle groep 8-leerlingen om met maximaal 1 ouder/begeleider naar de open dagen te komen. De groep 7-leerlingen vragen we zoveel mogelijk te wachten met het bezoeken van open dagen tot volgend jaar.

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar de Bredero Mavo? Super! Check nog even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Meer informatie

Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school. Je vindt deze op de pagina van onze schoolgids.
Op voschoolkeuze020.nl lees je alles over de overstap van groep 8 naar een VO-school.

Meld je hier aan voor onze open dagen!

Lees hieronder de brochure voor groep 8

Blogs van leerlingen

 
Hieronder kun je in de blogjes leuke verhalen lezen over de school die door onze leerlingen zelf zijn geschreven. Elk jaar bestaat de redactie uit andere leerlingen. Van de redactie van dit jaar zie je hieronder de foto's en/of namen.
Image

Doha

Image

Narjis

Image

Christina

Image

Elon

Image

Doha

Image

Narjis

Image
Christina
Image

Elon

Mentor

Een docent die extra op je let...

Mijn mentor is mevrouw Van Zuuk. Je mentor is de docent waar je met al je vragen naar toe kunt. De mentor let een beetje extra op de mentorklas. Ik zie mijn mentor 3 keer per week. Ik krijg mentorles van haar en ook het vak Teto (Technologie en toepassing). In de eerste mentorles speelden we spelletjes om elkaar en de school beter te leen kennen. Dat was wel spannend, want je zat in groepjes met allemaal nieuwe kinderen. Maar iedereen vindt het natuurlijk spannend en het went heel snel.

Christina

Learn More

Tweetalig Onderwijs (TTO)

Veel voordelen als je TTO doet...

Op onze school kun je tweetalig onderwijs doen. Dat is echt een goede keuze. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat valt mee. Je went er namelijk snel aan. Niet in alle lessen spreek je Engels, maar wel bij Informatica, economie, Gym, geschiedenis, aardrijkskunde, bij mentorles, en bij Engels natuurlijk. De boeken en schriften zijn wel in het Nederlands. Het leuke is dat je ook leert samenwerken. Als je niet weet hoe je iets moet zeggen, dan kun je het aan de kinderen vragen die naast je zitten. Zij kunnen je ook helpen met verbeteren. Wat het voordeel is van TTO? Je krijgt een extra diploma, en Engels wordt minder moeilijk. Kinderen die TTO doen halen meestal hogere cijfers dan de andere kinderen!

Refika

Learn More

Mooie school

Het gebouw...

De school zit in een heel mooi gebouw vind ik. De voorkant van de school heeft vrolijke kleuren en binnen is de school ook heel mooi. De aula is best groot en mooi. In de pauze zitten de kinderen nu meestal binnen, maar als het mooi weer is, zitten we wel lekker buiten. De school heeft meerdere verdiepingen en grote lange gangen. Maar je weet er heel snel de weg, hoor!

Elon

Learn More

Filmpje

Rondleiding door 1e jaars Yunus...

Check dit filmpje waarin Yunus, eerstejaars leerling van de Bredero Mavo, je meeneemt in een rondleiding door de school. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat de Bredero Mavo te bieden heeft.

Wat het ook gaat worden - mavo, havo, tweetalig onderwijs of de sportklas, bij de Bredero Mavo kan het allemaal!

Van de redactie

Learn More

Eerste schooldag

Even wennen...

De eerste schooldag was voor mij de spannendste dag van het jaar, maar dat is ook voor de meeste andere kinderen zo. Helemaal als je naar de eerste gaat en allemaal nieuwe mensen ziet die je niet kent: verschillende juffen en meesters en natuurlijk andere klasgenoten. Je klasgenoten heb je ook al gezien bij de kennismakingsdagen, dus dat is wel fijn. En je maakt snel vrienden en vriendinnen. Ook leer je je mentor beter kennen. De mentor is een docent die het aanspreekpunt is voor je klas en voor jou en die extra aandacht heeft voor hoe het met iedereen in de klas gaat.

Narjis

Learn More

Technologie en toepassing

Een creatief vak...

Mijn lievelingsvak is Teto (technologie en toepassing). Het is een vak waar je heel veel verschillende dingen doet en je moet ook leuke dingen maken. Laatst moesten we een kluis maken met een codeslot. Die kluis maakten we van hout en karton. We moesten dus ook zagen en timmeren. Het was een hele leuke opdracht. Bij Teto werk je ook wel veel met computers. Wij moesten bijvoorbeeld een fotocollage maken op de computer.

Doha

Learn More

Kennismakingsdag

Wie zijn mijn klasgenoten?...

Voor de zomervakantie hebben we een kennismakingsdag gehad. Je ontmoet dan je nieuwe klas en je mentor. Je gaat je voorstellen en je gaat allerlei spellen doen om alle namen van iedereen te leren kennen. Je zit dan in een kring. Mijn klas begon met een spel. We kregen plaatjes te zien en we moesten raden waar onze mentor van houdt. Daarna gingen we ons voorstellen. Eerst met z’n tweeën aan elkaar en dan moest je de ander dus voorstellen aan de groep in plaats van jezelf. En we gingen ook nog speeddaten. Dan moet je tegenover elkaar zitten en elkaar allemaal vragen stellen in een bepaalde tijd. Dat was erg leuk. Door de kennismakingsdag voor de vakantie, was het na de vakantie helemaal niet meer zo spannend om in de nieuwe klas en op de nieuwe school te beginnen.

Rachel

Learn More

Sportklas

Extra actief met sport...

Ik heb voor de Bredero Mavo gekozen, omdat ik dan voor de sportklas kon kiezen. Ik wilde graag naar de sportklas, omdat ik heel sportief ben en het leuk vind om actief te zijn. Buiten schooltijd voetbal ik, ik tafeltennis soms en ik loop hard. Het leukst aan de sportklas vind ik dat je veel met sport bezig bent. De leukste sporten die ik nu in de sportklas heb gedaan, zijn trefbal en voetbal. Ik zou het heel vet vinden als we ook nog een keer gaan schermen. We zijn nu net begonnen, dus hopelijk komt dat nog een keer. Ik vind de school heel leuk en heb al veel nieuwe vrienden gemaakt.

Jesse

Learn More

Wendagen

Gezellige schoolreizen...

Toen we op wendagenkamp gingen, gingen we naar Stroe. Tijdens de reis was het heel gezellig. We gingen niet direct naar het kamp, want we gingen eerst nog naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Bij het Openluchtmuseum deden we een speurtocht in kleine groepjes. Daarna gingen we door naar het kamp. Eerst kregen we een uitleg en daarna mochten we onze kamers uitzoeken. We zaten trouwens in het bos. De jongens zaten in kleine tuinhuisjes en de meiden zaten in één groot huis met een badkamer en zelfs een kleine keuken. De volgende dag gingen we naar het klimbos, dat was ook echt super. Daarna gingen we weer naar huis. Het was een heel gezellig kamp.

Samantha

Learn More

Mijn schooldag

Hoe verloopt een dag?...

Ik sta 's ochtends om 06.00 uur op. Dan pak ik mijn tas voor die dag in en ik ga nog een beetje huiswerk maken, bijvoorbeeld nog één of twee opdrachten. Dan ga ik ontbijten en nog even TV kijken en om 07.50 uur ga ik de deur uit. Het is van mijn huis naar school maar 10 minuten.
Op dinsdag heb ik 6 vakken: Engels, wiskunde, biologie, Frans, Nederlands en aardrijkskunde. Ook heb ik op dinsdag nog een mentorles. Het leukste vak vind ik Frans, omdat de docent heel aardig is en ik er best goed in ben. Als we hard hebben gewerkt, gaan we soms nog een Franse film kijken. En als er iemand jarig is, dan gaan we Franse verjaardagsliedjes zingen.
Op dinsdag moet ik tot 15.10 uur naar school. Omdat ik in de Sportklas zit, ben ik op donderdag om 16.50 uur uit. Dat is mijn langste dag.

Jesse

Learn More

Goede school

Een fijn en goed gevoel...

Ik heb voor deze school gekozen, omdat mijn moeder dat graag wilde en omdat mijn broer ook op deze school gezeten heeft. Toen ik hier kwam met de open dagen, gaven de meesters en juffen mij een fijn en goed gevoel. Ik dacht eerst wel dat ik zou verdwalen in de school, omdat er zoveel trappen zijn, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Alle lokalen zijn goed te vinden en ik ben nog nooit te laat gekomen in de les.

Naoufal

Learn More

Projectweek

Kiezen uit verschillende projecten...

We hebben drie keer per jaar projectweek. Je kunt dan kiezen uit 6 verschillende projecten. Roos: "Ik heb gekozen voor het project 'Light Festival'. Bij dit project moet je een tekening maken over het leven (familie, vrienden, liefde, geloof, etc.). De tekening wordt tijdens het Light Festival Amsterdam geprojecteerd in de Hermitage. Ik ben heel benieuwd hoe het er uit zal zien!"
Hailey: "Ik heb deze projectweek gekozen voor het Snijpracticum. Bij dit project moeten we een rat ontleden. We gaan de huid wegsnijden en verder weet ik het nog niet precies. Mijn maag draait zich nu al om, maar het komt vast goed..."
In de projectweek kies je voor één project, maar dat project bestaat uit meerdere onderdelen. Hailey: "Morgen gaan we allebei naar het Planetarium in Artis. De dag daarna ga ik een spaceposter maken."

Roos en Hailey

Learn More

Algemene vakken

Veel boeken mee...

Zelf vind ik Frans het leukste vak. Als docent heb ik mevrouw Simoes. Andere klassen hebben bijvoorbeeld mevrouw Boulouize. Ik vind mevrouw Simoes heel aardig. Ze heeft veel geduld. Na Frans vind ik wiskunde leuk van meneer Somers. Hij legt alles heel goed uit. Wanneer je het in de les nog niet helemaal snapt, kun je na school nog langskomen voor extra uitleg. LO, lichamelijke opvoeding dus, is heel leuk als je energiek en sportief bent. Zelf heb ik voor gym meneer Ebbes. Als je heel erg van sport houdt, kun je naar de sportklas. Dan heb je 3 lesuren meer gym per week.

Suheda

Learn More

Communiceren en ondernemenWij praten veel met elkaar en
doen projecten samen...

Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten. In de lessen bijvoorbeeld moet je iets presenteren. Misschien vind je dat moeilijk, maar het is ook heel leuk en je leert er veel van. Verder is iedereen heel open naar elkaar en als iemand een probleem heeft, dan wordt daarover gepraat. Je gaat veel samenwerken met verschillende kinderen. We zijn namelijk een echte multiculti-school met veel culturen, gezellig toch? En we hebben een echt mooi gebouw met veel kleuren, heel vrolijk. We hebben goede docenten en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Oh ja en iedereen wordt gelijk behandeld, dus niemand wordt voorgetrokken!

Van de redactie

Learn More