Welkom groep 8'ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze en de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school, vind je hieronder belangrijke informatie en verhalen van onze leerlingen.

open dagen

Vanwege de coronamaatregelen hebben we dit jaar online open dagen en lesjesmiddagen georganiseerd. Dankjewel als je mee gedaan hebt aan onze online activiteiten!
Op dit moment staan er geen (online) bezoekmomenten meer ingepland. Rond oktober zullen we hier de data van de open dagen in 2022 plaatsen.

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar de Bredero Mavo? Super! Check nog even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina

Meer informatie

Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school. Je vindt deze op de pagina van onze schoolgids.
Op voschoolkeuze020.nl lees je alles over de overstap van groep 8 naar een VO-school.

Check hier de online aanmeldprocedure!

Van de redactie

Hieronder kun je leuke verhalen lezen die door onze leerlingen zelf zijn geschreven.
Image

Fenny

Image

Rachel

Image

Samantha

Image

Daniel

Image

Kelt

Image
Ecrin

Communiceren en ondernemen

Wij praten veel met elkaar
en doen projecten samen...

Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten. In de lessen bijvoorbeeld moet je iets presenteren. Misschien vind je dat moeilijk, maar het is ook heel leuk en je leert er veel van. Verder is iedereen heel open naar elkaar en als iemand een probleem heeft, dan wordt daarover gepraat. Verder ga je hier veel samenwerken met verschillende kinderen. We zijn namelijk een echte multiculti-school met veel culturen, gezellig toch? En we hebben een echt mooi gebouw met veel kleuren, heel vrolijk. We hebben goede docenten en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Oh ja en iedereen wordt gelijk behandeld, dus niemand wordt voorgetrokken!

Van de redactie

Learn More

Filmpje

Rondleiding door 1e jaars Yunus...

Check dit filmpje waarin Yunus, eerstejaars leerling van de Bredero Mavo, je meeneemt in een rondleiding door de school. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat de Bredero Mavo te bieden heeft.

Wat het ook gaat worden - mavo, havo, tweetalig onderwijs of de sportklas, bij de Bredero Mavo kan het allemaal!

Van de redactie

Learn More

Eerste schooldag

Echt aan de slag...

De eerste dag van de middelbare school vond ik heel erg leuk! Het was wel een beetje spannend, maar je leert veel nieuwe mensen kennen, je maakt nieuwe vrienden en je maakt kennis met veel docenten. Ook moesten we meteen schoolfoto’s maken en we moesten boeken meenemen voor Frans, maar bijna iedereen was die vergeten. Verder deden we nog leuke spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Aan het einde van de schooldag kregen we huiswerk voor geschiedenis. Dat was niet zo leuk… ☹

Fenny

Learn More

Kennismakingsdag

Wie zijn mijn klasgenoten?...

Voor de zomervakantie hebben we een kennismakingsdag gehad. Je ontmoet dan je nieuwe klas en je mentor. Je gaat je voorstellen en je gaat allerlei spellen doen om alle namen van iedereen te leren kennen. Je zit dan in een kring. Mijn klas begon met een spel. We kregen plaatjes te zien en we moesten raden waar onze mentor van houdt. Daarna gingen we ons voorstellen. Eerst met z’n tweeën aan elkaar en dan moest je de ander dus voorstellen aan de groep in plaats van jezelf. En we gingen ook nog speeddaten. Dan moet je tegenover elkaar zitten en elkaar allemaal vragen stellen in een bepaalde tijd. Dat was erg leuk. Door de kennismakingsdag voor de vakantie, was het na de vakantie helemaal niet meer zo spannend om in de nieuwe klas en op de nieuwe school te beginnen.

Rachel

Learn More

Mijn schooldag

Hoe verloopt een dag?...

Ik sta 's ochtends om 06.00 uur op. Dan pak ik mijn tas voor die dag in en ik ga nog een beetje huiswerk maken, bijvoorbeeld nog één of twee opdrachten. Dan ga ik ontbijten en nog even TV kijken en om 07.50 uur ga ik de deur uit. Het is van mijn huis naar school maar 10 minuten.
Op dinsdag heb ik 6 vakken: Engels, wiskunde, biologie, Frans, Nederlands en aardrijkskunde. Ook heb ik op dinsdag nog een mentorles. Het leukste vak vind ik Frans, omdat de docent heel aardig is en ik er best goed in ben. Als we hard hebben gewerkt, gaan we soms nog een Franse film kijken. En als er iemand jarig is, dan gaan we Franse verjaardagsliedjes zingen.
Op dinsdag moet ik tot 15.10 uur naar school. Omdat ik in de Sportklas zit, ben ik op donderdag om 16.50 uur uit. Dat is mijn langste dag.

Jesse

Learn More

Wendagen

Gezellig kamp...

Toen we op wendagenkamp gingen, gingen we naar Stroe. Tijdens de reis was het heel gezellig. We gingen niet direct naar het kamp, want we gingen eerst nog naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Bij het Openluchtmuseum deden we een speurtocht in kleine groepjes. Daarna gingen we door naar het kamp. Eerst kregen we een uitleg en daarna mochten we onze kamers uitzoeken. We zaten trouwens in het bos. De jongens zaten in kleine tuinhuisjes en de meiden zaten in één groot huis met een badkamer en zelfs een kleine keuken. De volgende dag gingen we naar het klimbos, dat was ook echt super. Daarna gingen we weer naar huis. Het was een heel gezellig kamp.

Samantha

Learn More

Sportklas

Extra actief...

Ik heb voor de Bredero Mavo gekozen, omdat ik dan voor de sportklas kon kiezen. Ik wilde graag naar de sportklas, omdat ik heel sportief ben en het leuk vind om actief te zijn. Buiten schooltijd voetbal ik, ik tafeltennis soms en ik loop hard. Het leukst aan de sportklas vind ik dat je veel met sport bezig bent. De leukste sporten die ik nu in de sportklas heb gedaan, zijn trefbal en voetbal. Ik zou het heel vet vinden als we ook nog een keer gaan schermen. We zijn nu net begonnen, dus hopelijk komt dat nog een keer. Ik vind de school heel leuk en heb al veel nieuwe vrienden gemaakt.

Jesse

Learn More

Goede school

Een fijn en goed gevoel...

Ik heb voor deze school gekozen, omdat mijn moeder dat graag wilde en omdat mijn broer ook op deze school gezeten heeft. Toen ik hier kwam met de open dagen, gaven de meesters en juffen mij een fijn en goed gevoel. Ik dacht eerst wel dat ik zou verdwalen in de school, omdat er zoveel trappen zijn, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Alle lokalen zijn goed te vinden en ik ben nog nooit te laat gekomen in de les.

Naoufal

Learn More

Kennismakingsdag

Speeddaten in het Engels...

Natuurlijk was het eerst spannend met de loting, maar ik was gelukkig ingeloot op mijn eerste voorkeur, bij Bredero Mavo in de TTO-klas. Nog voor de zomervakantie, toen ik nog in groep 8 zat, hadden we een eerste kennismakingsdag op Bredero Mavo. Op deze dag kwamen alle leerlingen die bij je in de klas kwamen bij elkaar. Op de tafels in de aula stonden allemaal bordjes met daarop de verschillende klassen. Iedereen ging bij de tafel zitten met zijn klas erop. Je zag wel dat iedereen een beetje zenuwachtig was en het spannend vond. Gelukkig kwam ik bij mijn beste vriendin Demi in de klas, dus voor ons was het iets minder eng. We gingen daarna naar een lokaal met onze mentor. We gingen speeddaten met elkaar in het Engels om elkaar beter te leren kennen. Dat was echt wel super leuk! En toen was het na de zomervakantie ook niet meer zo spannend om echt te beginnen.

Roos

Learn More

Projectweek

Kiezen uit verschillende projecten...

We hebben drie keer per jaar projectweek. Elke projectweek kun je kiezen uit 6 verschillende projecten. Roos: "Ik heb gekozen voor het project 'Light Festival'. Bij dit project moet je een tekening maken over het leven (familie, vrienden, liefde, geloof, etc.). De tekening wordt, afwisselend met andere tekeningen, tijdens het Light Festival Amsterdam geprojecteerd in de Hermitage. Ik maak samen met Chanel een tekening. Vandaag (18 december jl.) is onze eerste les. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien als onze tekening geprojecteerd wordt!"

Hailey: "Ik heb deze projectweek gekozen voor het Snijpracticum. Bij dit project nmoeten we een rat ontleden. We gaan de huid wegsnijden en verder weet ik het nog niet precies. Mijn maag draait zich nu al om, maar het komt vast goed..."

In de projectweek kies je voor één project, maar dat project bestaat uit meerdere onderdelen. Hailey: "Morgen gaan we allebei naar het Planetarium in Artis. De dag daarna ga ik een spaceposter maken."

Roos en Hailey

Learn More

Tweetalig Onderwijs (TTO)

Veel voordelen als je TTO doet...

Op onze school kun je tweetalig onderwijs doen. Dat is echt een goede keuze. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat valt mee. Je went er namelijk snel aan. Niet in alle lessen spreek je Engels, maar wel bij Informatica, Economie, Gym, Geschiedenis, Aardrijkskunde, bij mentorles, en bij Engels natuurlijk. De boeken en schriften zijn wel in het Nederlands. Het leuke is dat je ook leert samenwerken. Als je niet weet hoe je iets moet zeggen, dan kun je het aan de kinderen vragen die naast je zitten. Zij kunnen je ook helpen met verbeteren. Wat het voordeel is van TTO? Je krijgt een extra diploma, en Engels wordt minder moeilijk. Kinderen die TTO doen halen meestal hogere cijfers dan de andere kinderen!

Refika

Learn More

Algemene vakken

Veel boeken mee...

Zelf vind ik Frans het leukste vak. Als docent heb ik mevrouw Knelange. Andere klassen hebben bijvoorbeeld docent Zidoeh. Ik vind mevrouw Knelange heel aardig. Ze heeft veel geduld. Na Frans vind ik wiskunde leuk van meneer Blankenstijn. Hij legt alles heel goed uit. Wanneer je het in de les nog niet helemaal snapt, kun je na school nog langskomen voor extra uitleg. Hij is niet zo streng, maar als je je huiswerk vergeet of spullen die je nodig hebt voor wiskunde, dan moet je soms nablijven. LO, lichamelijke opvoeding dus, is heel leuk als je energiek en sportief bent. Zelf heb ik voor gym meneer De Groot, maar je hebt ook meneer Ebbes. Als je heel erg van sport houdt, kun je naar de sportklas. Dan heb je 2,5-3 uur langer gym per week.

Suheda

Learn More